طرز تهیه کله جوش یا کاله جوش خانگی –
نحوه پخت کله جوش در خانه –
با درود و وقت بخیر خدمت کاربران محترم – قبل از هر چیز بگم دستور این آموزش را یکی از کاربران محترم با نام سارا برای ما ارسال کردند که بسیار سپاسگذاریم . من خود به شخصه نیز البته یک بار این غذا رو درست کردم ولی عکس هام به خوبی عکس هایی که ایشون فرستادند نمیرسه و از لحاظ ظاهری کار ایشون خیلی مناسب تره ؛
کاله جوش یا کله جوش یه غذای آبکی با پایه کشک هست که میشه گفت در هر محل و منطقه مقداری مواد اون تغییر میکنه مثلا در این آموزش ؛ این کله جوش رو مردم بزرگ لرستان به این شکل تهیه میکنند و ممکنه در سایر نقاط کمی تغییر رو داشته باشیم ، این تغییر رو در سایر غذاهای هم نام ، مثل آش دوغ و… هم میشه دید که آش دوغ مثلا ملایر که بسیار معروف هست با آش دوغ اردبیلی فرق داره .
نیازمندی ها : | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
کشک | 1 فنجان |
گوجه | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
ماست | 1 لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
دستور تهیه کله جوش
1 :
در گام نخست تهیه کله جوش ابتدا در ماهی تابه پیاز را تفت میدهیم و سپس مقداری ادویه و نعناع خشک بهش اضافه میکنیم ؛ سپس سیر را میتوانید بصورت له شده یا رنده به اون اضافه کنید و در آخر گوجه ها رو که بصورت نگینی ریز و خورد شده هستند به اون اضافه میکنیم و حالا آروم آروم هم میزنیم تا مناسب میل ما بشه و حالا کشک رو بهش اضافه میکنیم ( نوع کشک در کیفیت غذا خیلی مهمه ؛ سعی کنید از کشک های سنتی که رنگ روشن و کیفیت بالایی دارند استفاده کنید ) حالا اونو هم میزنیم و میزاریم تا روی حرارت یکی یا دوتا قل بزنه و در همین حین بلا فاصله به مرحله بعد میریم .

طرز تهیه کله جوش سنتی روستا
طرز تهیه خوراک ترش مزه با کشک
2 :
اکنون ماست رو در یک کاسه بریزید و تخم مرغ رو به اون اضافه کنید و هم بزنید و حالا ماست رو هم میتوانید به مخلوط قبلی کشک اضافه کنید و اجازه بدید روی گاز کمی قل بزنه و بعد به غلظت مناسب که رسید میتوانید اون رو بردارید ؛ نکته مهم اینکه این غذا معمولا بصورت ترید شده صرف میشه پس حتما قبل پخت غذا سری به نانوایی های سنتی که نان سبوس دار میپزند بزنید و مقداری نان خشک تهیه کنید و در کله جوش ترید نمایید و میل کنید . امیدواریم که از این آموزش طرز تهیه کله جوش خانگی نهایت استفاده و لذت را برده باشید .

آموزش طرز تهیه کله جوش