طرز تهیه سرشیر در خانه –
قیماق حیوانی چطور درست کنم –
با درود – اگر شما نیز علاقه مند به تهیه لبنیات در خانه هستید میتوانید در این آموزش طرز تهیه سرشیر را ببینید تا درمنزل ، خودتان سرشیر تهیه کنید ؛ برای این کار فقط به مقدار کافی شیر نیاز است و اگر یک دماسنج نیز دز اختیار داشته باشید بسیار عالی میشود ؛ نکته مهم این است که این تصاویر مربوط به آموزش تهیه ماست یا ماست زدن شیر است که گام نخست و یا بهتر بگویم اولین فرآورده لبنی حاصل از آن سرشیر است .
سرشیر در مناطق مختلف ایران نام های مخصوصی دارد ، مثلا در برخی مناطق مانند سمت های ملایر و نهاوند به آن قیماق یا خاماتو گفته میشه که از این ماده میتوان برای تهیه حلوا و ترحلوا نیز استفاده کرد که بسیار خوشمزه و فراموش نشدنی هست و طعم آن واقعا خاص است ؛ برای تهیه سرشیر ، ترجیحا شیر را از گاوداری های محلی و مطمئن اگر تهیه کنید بهتر است ، اما مطمئن شوید که خود گاوداری شیر را اصطلاحا چرخ نمیکنن تا چربی اون رو بگیرن متاسفانه چنین عمل زشتی بسیار رایج است و یا حتی بسیاری شیر را با آب مخلوط میکنند که دیگر این کار نوعی دزدی و کاملا حرام است که مصداق بارز غش در معامله است !!
شیرهای پاستوریزه هم میتواند برای ماست زدن ؛ پنیر و…. مورد استفاده قرار بگیرند اما متاسفانه چربی آنها یا بسیار بسیار کم است و یا چربی طبیعی نیست و مخلوصی از مواد خطرناک است مانند روغن پالم و دیگر مواد صنعتی خطرناک مانند افزودنی ها و نگهدارنده های شیمیایی و….
در کل بحث لبنیات بسیار حساس است و بیش از این به صحبت در مورد آن نمیپردازیم چرا که ممکن است باعث آزردگی خاطر مخاطب گردد .
نیازمندی ها : | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
شیر | مقدار لازم |
دماسنج | 1 عدد |
قابلمه | 1 عدد |
ملاقه | 1 عدد |
طرز تهیه سرشیر سنتی در خانه
1:
در گام نخست در ابتدا شیر را میزاریم رو حرارت ملایم روی شعله گاز و اون رو بطور مستمر و مداوم هم میزنیم تا هنگامی که چربی های شیر روی سطح اون تجمع کنن ، این کار رو اونقدر ادامه میدیم تا زمانی که احساس کنیم شیر در آستانه جوشیدن و یا اصطلاحا سر رفتن هست و این زمان باید خیلی سریع و هوشیارانه زیر شیر را خاموش کنیم چون خیلی زود شیر سر میره و وقتی این اتفاق میفته کف و مواد شیر بر روی گاز و … کاملا پخش میشه و براتون یه نظافت اجباری به ارمغان میاره .
بسیار خوب حالا با استفاده از ملاقه چربی جمع شده روی سطح شیر را جمع آوری میکنیم که همان سرشیر ما هست و ما اکنون موفق به استخراج یک فراورده لبنی به نام قیماق یا سرشیر شده ایم .
سر شیر رو تو یک ظرف مناسب بریزید و در یخچال بگذارید و حالا میتوانید
هر روز صبح و یا عصر نیز اون رو میل کنید ، پیشنهاد میکنم حتما مخلوط قیماق
+ شیره انگور + مغز گردو + عسل کوعی رو امتحان کنید . فکر میکنم همچین
ترکیبی رو بتوان به عنوان سوخت موشک استفاده کرد !! حالا تصور کنید خوردن چنین معجون مقوی و بسیار پر انرژی تا چه میزان میتواند شما را تا ساعت ها فعالیت بدنی و ورزشی ساپورت کند !
امیدوارم که از این آموزش طرز تهیه سرشیر سنتی در خانه نهایت استفاده و لذت را برده باشید .

آموزش نحوه تهیه سرشیر