آموزش طرز تهیه شیرمال سنتی –
طرز تهیه کلوچه مغزدار خرمایی –
با درود فراوان خدمت شما خوانندگان عزیز – همانطور که میدانید تقریبا هر نقطه و طایفه ای از کشور سوغات و خوراکی های مخصوص خود را دارند ؛ که قبلا اگر خاطرتان باشد حلوا های محلی را خدمتتان معرفی کردیم و چند نمونه حلوا مانند حلوا کدو و حلوا ساده و… را آموزشش رو برایتان قرار دادیم ، کلوچه نیز یکی از این مواردی است که هر دیار و قومیتی میتواند یک روش خاص و منحصر به خود برای پخت آن داشته باشد مانند کلوچه های فومن ؛ نان ساج ؛ کماج ؛ کلوا ؛ گرده ؛ فتیره و… . آموزش امروز یک کلوچه ساده است که کاربر محترم احالی سبزوار زحمت تهیه و تدارک آن را کشیدن ، کلوچه یا شیرمال با مغز خرما که در ادامه این آموزش با نحوه پخت و تهیه آن آشنا میشوید .
نیازمندی ها : | |
---|---|
قطعه | ماده | تعداد | مقدار |
خمیر نان | 2 چانه |
آرد | 2-3 پبمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
پودر قند | شکر | 1 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
شیر | 1 استکان |
خرما | مقدار لازم |
مغز گردو | مقدار لازم |
زعفران+زرده تخم مرغ | مقدار لازم روی شیرمال |
نان شیرمال سنتی
1:
در ابتدا و گام نخست میبایست خمیر را که از نانوایی بصورت آماده خریداری کرده اید و یا خودتان طبق آموزش های پیشین تهیه کرده اید را با شکر مخلوط میکنیم و سپس شیر را به آن اضافه میکنیم و پس از کمی هم زدن بکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم و سپس تخم مرغ و روغن را به این مخلوط اضافه مکینیم و خمیر را کاملا ورز میدهیم تا کاملا مخلوط شود .

پخت و طرز تهیه شیرمال
طرز تهیه نون شیرمال ساده
2 :
در این قسمت مانند آموزش دونات ، یک لیوان آرد دم دستی میگذاریم و شروع میکنیم به ورز دادن خمیر و کم کم به این خمیر آرد اضافه میکنیم و همچنان خمیر را ورز میدهیم ، و این کار را تا زمانی ادامه میدهیم که خمیر به دست نچسبد و یک خمیر کاملا آماده اکنون در اختیار داریم .
اکنون روی آن خمیر را با پلاستیک نایلون میپوشانیم و آن را در یخچال به مدت چند ساعت قرار میدهیم تا اصطلاحا خمیر عمل بیاد و حجم آن زیاد بشه ، از مشخصات خمیر عمل آمده این هست که اولا راحت تکه میشه و مثل پنیر پیتزا نباید کش بیاد و دیگر اینکه زمانی که با انگشت روی خمیر فشار می آوریم باید خمیر به حالت قبل خودش برگرده و حالا خمیر ما آماده برای کار است .

تهیه خمیر شیرمال
نحوه پخت نان شیرمال سنتی خرمایی
3 :
اکنون خمی را تکه های مساوی تقسیم میکنیم و آن را در کف دست پهن میکنیم و چند عدد خرمای بدون هسته را در آن قرار میدهیم و روی آن را با برگرداندن لبه خمیر میپوشانیم ، البته میتوانید شما قبلا خرما و گردو را در مخلوط کن بصورت پوره در بیاورید و آن را در مغز این خمیر قرار دهید و سپس با گرد کردن خمیر و گوله کردن اون ؛ خمی رو تبدیل به یه چونه میکنیم .

آموزش طرز تهیه شیرمال
طرز تهیه نان سنتی محلی
4:
اکنون خمیر ها را در سینی فر قرار میدهیم و مقداری آن را پهن میکنیم ، سپس سطح روی آن را با مخلوطی از : زرده تخم مرغ ؛ زعفران دم کرده ، ماست با استفاده از قلم مو پوشش میدهیم و در آخر نیز میتوانید از مغز خشکبار مانند کنجد ، فندوق ، گردو و… استفاده کنیم .

نحوه طرز تهیه شیرمال
طرز پخت نان شیرمال محلی خراسان
5:
فر را از نیم ساعن قبل گرم کرده ایم ، اکنون بر روی دمای 180 درجه سانتیگراد آن را تنظیم میکنیم و حدود 1 ساعت و نیم در فر قرار میدهیم تا روی آن کاملا طلایی شود و البته که باید چندین بار در طول پخت به آن سر بزنید بخصوص اگر با قلق فر خود آشنا نیستید و نمیدانید حرارت به شکل بر سینی خمیر اثر میگذارد و ممکن است در اثر تنظیم نبودن حرارت روی آن بیشتر از حد معمول برشته شود در حالی که مغز آن خام و نپخته باشد ! پس باید به این موضوع دقت داشته باشید . برای اینکه متوجه بشید شیرمال ها کاملا پخته و آماده شده اند میتوانید با یک خلال چوبی در شیرمال فرو ببرید و اگر پس از بیرون اوردن خمیر به آن چسبیده بود یعنی مغز شیرمال هنوز خام است .
در آخر شیرمال ها آماده هستند و میتوانید آنها را در کنار شیر و عسل میل نمایید و لذت ببرید .

مراحل طرز تهیه شیرمال
بهترین شیرمالی بود که تاحالا درست کردم
ممنونم.