آموزش طرز تهیه شیرمال سنتی –

طرز تهیه کلوچه مغزدار خرمایی –

نان شیرمال


با درود فراوان خدمت شما خوانندگان عزیز – همانطور که میدانید تقریبا هر نقطه و طایفه ای از کشور سوغات و خوراکی های مخصوص خود را دارند ؛ که قبلا اگر خاطرتان باشد حلوا های محلی را خدمتتان معرفی کردیم و چند نمونه حلوا مانند حلوا کدو و حلوا ساده و… را آموزشش رو برایتان قرار دادیم ، کلوچه نیز یکی از این مواردی است که هر دیار و قومیتی میتواند یک روش خاص و منحصر به خود برای پخت آن داشته باشد مانند کلوچه های فومن ؛ نان ساج ؛ کماج ؛ کلوا ؛ گرده ؛ فتیره و… . آموزش امروز یک کلوچه ساده است که کاربر محترم احالی سبزوار زحمت تهیه و تدارک آن را کشیدن ، کلوچه یا شیرمال با مغز خرما که در ادامه این آموزش با نحوه پخت و تهیه آن آشنا میشوید .


نیازمندی ها :
قطعه | ماده تعداد | مقدار
خمیر نان 2 چانه
آرد 2-3 پبمانه
تخم مرغ 1 عدد
روغن 1 قاشق غذاخوری
پودر قند | شکر 1 پیمانه
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
شیر 1 استکان
خرما مقدار لازم
مغز گردو مقدار لازم
زعفران+زرده تخم مرغ مقدار لازم روی شیرمال






نان شیرمال سنتی

1:

 در ابتدا و گام نخست میبایست خمیر را که از نانوایی بصورت آماده خریداری کرده اید و یا خودتان طبق آموزش های پیشین تهیه کرده اید را با شکر مخلوط میکنیم و سپس شیر را به آن اضافه میکنیم و پس از کمی هم زدن بکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم و سپس تخم مرغ و روغن را به این مخلوط اضافه مکینیم و خمیر را کاملا ورز میدهیم تا کاملا مخلوط شود .

خمیر سنتی

پخت و طرز تهیه شیرمال




طرز تهیه نون شیرمال ساده

2 :

در این قسمت مانند آموزش دونات ، یک لیوان آرد دم دستی میگذاریم و شروع میکنیم به ورز دادن خمیر و کم کم به این خمیر آرد اضافه میکنیم و همچنان خمیر را ورز میدهیم ، و این کار را تا زمانی ادامه میدهیم که خمیر به دست نچسبد و یک خمیر کاملا آماده اکنون در اختیار داریم .

اکنون روی آن خمیر را با پلاستیک نایلون میپوشانیم و آن را در یخچال به مدت چند ساعت قرار میدهیم تا اصطلاحا خمیر عمل بیاد و حجم آن زیاد بشه ، از مشخصات خمیر عمل آمده این هست که اولا راحت تکه میشه و مثل پنیر پیتزا نباید کش بیاد و دیگر اینکه زمانی که با انگشت روی خمیر فشار می آوریم باید خمیر به حالت قبل خودش برگرده  و حالا خمیر ما آماده برای کار است .

خمیر شیرمال

تهیه خمیر شیرمال




نحوه پخت نان شیرمال سنتی خرمایی

3 :

اکنون خمی را تکه های مساوی تقسیم میکنیم و آن را در کف دست پهن میکنیم و چند عدد خرمای بدون هسته را در آن قرار میدهیم و روی آن را با برگرداندن لبه خمیر میپوشانیم ، البته میتوانید شما قبلا خرما و گردو را در مخلوط کن بصورت پوره در بیاورید و آن را در مغز این خمیر قرار دهید و سپس با گرد کردن خمیر و گوله کردن اون ؛ خمی رو تبدیل به یه چونه میکنیم .

نحوه عمل آوری خمیر

آموزش طرز تهیه شیرمال




طرز تهیه نان سنتی محلی

4:

اکنون خمیر ها را در سینی فر قرار میدهیم و مقداری آن را پهن میکنیم ، سپس سطح روی آن را با مخلوطی از : زرده تخم مرغ ؛ زعفران دم کرده ، ماست با استفاده از قلم مو پوشش میدهیم و در آخر نیز میتوانید از مغز خشکبار مانند کنجد ، فندوق ، گردو و… استفاده کنیم .

طرز تهیه کلوچه سنتی

نحوه طرز تهیه شیرمال




طرز پخت نان شیرمال محلی خراسان

5:

فر را از نیم ساعن قبل گرم کرده ایم ، اکنون بر روی دمای 180 درجه سانتیگراد آن را تنظیم میکنیم و حدود 1 ساعت و نیم در فر قرار میدهیم تا روی آن کاملا طلایی شود و البته که باید چندین بار در طول پخت به آن سر بزنید بخصوص اگر با قلق فر خود آشنا نیستید و نمیدانید حرارت به شکل بر سینی خمیر اثر میگذارد و ممکن است در اثر تنظیم نبودن حرارت روی آن بیشتر از حد معمول برشته شود در حالی که مغز آن خام و نپخته باشد ! پس باید به این موضوع دقت داشته باشید . برای اینکه متوجه بشید شیرمال ها کاملا پخته و آماده شده اند میتوانید با یک خلال چوبی در شیرمال فرو ببرید و اگر پس از بیرون اوردن خمیر به آن چسبیده بود یعنی مغز شیرمال هنوز خام است .

در آخر شیرمال ها آماده هستند و میتوانید آنها را در کنار شیر و عسل میل نمایید و لذت ببرید .

آموزش پخت فتیر خانگی

مراحل طرز تهیه شیرمال